Warmte- en hybridepomp



Een warmtepomp maakt gebruik van duurzame bronnen; dit kan warmte zijn uit de bodem, de buitenlucht of ventilatielucht. Hiervoor de gebruikt de compressor voor dit proces elektriciteit. En deze elektriciteit kun je zelf duurzaam opwekken met zonnepanelen. Een gemiddeld huishouden verbruikt zo’n 3750kWh stroom en 1550m3 gas per jaar. Met een warmtepomp wordt het gasverbruik nihil. De hybridewarmtepomp wordt i.s.m. de bestaande cv-installatie gebruikt. Het zorgt voor voldoende warm tapwater en brengt de energierekening aanzienlijk omlaag.

*) Uitgangspunt is het energietarief van eind 2022

Warmtepomp en zonnepanelen
Een warmtepomp en zonnepanelen zijn de ideale combinatie bij duurzaam verwarmen. De warmtepomp gebruikt heel efficiënt stroom om uw woning te verwarmen. Zonnepanelen kunnen deze stroom op een natuurlijke wijze voor u opwekken. Met een gasketel is dit onmogelijk en daarom is de combinatie van zonnepanelen met een warmtepomp perfect.
Zelfs in koudere periodes leveren zonnepanelen elektriciteit voor de warmtepomp. In warmere periodes kunnen warmtepompen zelfs omgekeerd werken en woningen verkoelen. Dit help mee bij een korte terugverdientijd van uw warmtepompinstallatie.

Hieronder zijn de voordelen van de combinatie van zonnepanelen en warmtepomp vermeld:
  • Natuurlijk stroom opwekken
  • Gasverbruik terugdringen
  • Korte terugverdientijd
  • Besparen en energieneutraal mogelijk

Advies & offerte warmtepomp i.c.m. zonnepanelen
De combinatie van zonnepalen en een warmtepomp levert u dus een behoorlijk rendement op waarbij energieneutraal wonen gerealiseerd wordt. Naast een investering dat u moet doen is de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Ook zijn er mogelijkheden om gebruik te maken van aantrekkelijke subsidies of financieringsfaciliteiten. Heb je advies of een offerte nodig voor het combineren van een warmtepomp en zonnepanelen. Bij de WOON*BUTLER kun je terecht voor een totaalconcept in duurzaamheid.